Echipa de 12 medici, 10 asistenți medicali și 10 paramedici din Republica Moldova, care pe au plecat pe 18 octombrie 2021 într-o misiune umanitară în România, au revenit ieri, 1 noiembrie 2021 înapoi la Chișinău. Timp de două săptămâni cadrele medicale au tratat pacienții infectați cu COVID-19 împreună cu colegii lor români de la spitalul modular din comuna Lețcani, județul Iași.

Drept mulțumire pentru extraordinarele lor eforturi, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, alături de cei ai Instituției Prefectului – Județul Iași și ai Consiliului Județean Iași, le-au înmânat cadrelor medicale din R. Moldova, la plecarea din Iași, Ordinul „Meritul Sanitar”.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, alături de cei ai Instituției Prefectului – Județul Iași și ai Consiliului Județean Iași, le-au înmânat cadrelor medicale din R. Moldova, la plecarea din Iași, Ordinul „Meritul Sanitar”

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, alături de cei ai Instituției Prefectului – Județul Iași și ai Consiliului Județean Iași, le-au înmânat cadrelor medicale din R. Moldova, la plecarea din Iași, Ordinul „Meritul Sanitar”

 
Primarul de Iași, Mihai Chirica, a mulțumit echipei de cadre medicale din R. Moldova și a salutat noua echipă care a ajuns ieri la Iași. 
„Este un gest simbolic de recunoștință, care dorește să demonstreze că doar împreună putem fi puternici. Din păcate, programul foarte încărcat, în special participarea la o ședință de Consiliu Local, m-a făcut să nu pot fi prezent la acest moment emoționant. În același timp, salut noua echipă de medici și paramedici din Republica Moldova care a ajuns deja în Iași pentru a ajuta personalul medical român în lupta cu pandemia. Le mulțumesc din inimă medicilor frați din Basarabia!”, a transmis primarul de Iași Mihai Chirica.
În context, ministrul Sănătății Ala Nemerenco le-a trasnmis un mare mulțumesc cadrelor medicale ce și-au ajutat colegii din România. 
„Deocamdată le spun colegilor un mare Mulțumesc din partea ministerului și le exprim tot respectul nostru. Ei au fost înlocuiți cu o nouă echipă, menită să asigure activitatea spitalului modular din Lețcani, Iași pe care i-am petrecut în această dimineață (n.r. ieri, 01.11.2021) de la minister. Numai împreună, solidari, având grijă unii de alții putem birui această năpastă. Vă Mulțumesc enorm pentru implicare, dragi colegi!”, a transmis Ala Nemerenco. 
Amintim că pe 1 noiembrie 2021, o nouă echipă de lucrători medicali din R. Moldova a plecat în România pentru de a ajuta la tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Este vorba despre 20 de medici și asistente medicale, dar și 7 paramedici.