Consiliul Audiovizualului a eliberat licența de emisie pentru postul de televiziune „TV9”. Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței de azi cu votul unanim al membrilor CA.

Deschide.MD a scris anterior că în spatele „TV9” se află compania „Media Platform” SRL care ar fi afiliată PSRM-ului. Compania este fondată și administrată de Svetlana Caraseni care deține și funcția de administrator în cadrul „Exclusiv Sales House” SRL, al cărei fondator este P.P. „Exclusiv Media” SRL, condusă de familia socialistului Corneliu Furculiță.

Detalii: PSRM își mărește imperiul mediatic. Un nou post de televiziune ar urma să apară în R.Moldova

P.P. „Exclusiv Media” SRL este proprietarul posturilor de televiziune NTV Moldova, dar și TNT Moldova (Exclusiv TV) care retransmite pe teritoriul R.Moldova emisiuni distractive și de divertisment a postului de televiziune ”THT-Comedy” din Rusia.

În cadrul ședinței Consiliului Audiovizualului, reprezentantul „Media Platform” SRL, jurnalistul Dumitru Buimistru, a precizat că noul post de televiziune va fi unul de divertisment.

De menționat că Buimistru este membrul proiectului umoristic «Соседи» [Vecinii], TNT Moldova. Anterior, acesta s-a regăsit în lista jurnaliștilor care au finanțat activitățile electorale ale Partidului Socialiștilor.

Detalii: Jurnaliștii PSRM, sponsori pentru referendumul „Anti-Chirtoacă”

Jurnaliștii PSRM, despre finanțarea referendumului „Anti-Chirtoacă”. Au dat bani din „spirit civic”