Declarațiile consilierului municipal din partea PSRM, omul din spatele afacerii specializată în producerea detergenților, și unul dintre liderii pieței de dezinfectanți de la noi, Dinari Cojocaru care a propus CMC-ului să voteze pentru lichidarea chioșcurilor cu ziare, a trezit nedumerirea și indignarea mai multor redacții de ziare din R.Moldova, transmite realitatea.md.

Reprezentanții publicațiilor au taxat dur ieșirea lui Cojocaru și au solicitat scuze publice din partea funcționarului pentru că și-a permis să discrediteze presa scrisă.

„Credem că astfel de declarații ale dvs. sunt tendențioase și cu caracter agresiv, se dorește doar o politizare a acestui segment de activitate, dar nu susținere, iar astfel de mesaje nu vă fac față”, se arată în scrisoarea expediată în adresa consilierului municipal.

„Redacțiile de ziare își exprimă îngrijorarea referitor la declarațiile publice făcute în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, din 07.10.2021, despre distribuția ziarelor și publicațiilor periodice, precum și atacul la ziariști, la persoane. Problema distribuției publicațiilor periodice nu este de azi, iar nenumăratele demersuri pe care le-am făcut de-a lungul anilor, cel puțin, ne asigură un loc de muncă, o posibilitate de a procesa, dar și mai mult de a informa și acel mic grup de persoane care procură ziare și își doresc să fie informați. Credem că astfel de declarații ale dvs. sunt tendențioase și cu caracter agresiv, se dorește doar o politizare a acestui segment de activitate, dar nu susținere, iar astfel de mesaje nu vă fac față, cităm: Toți au trecut la era tehnologiei. Toți stau în telefoane, tablete. Stau acasă în calculatoare și „nimeni nu mai cumpără ziarele acestea”, se arată în scrisoarea redacțiilor.

Prin urmare, cele reprezentanții celor 10 redacții semnatare solicită consilierului socialist următoarele: „Prin această scrisoare deschisă, vă solicităm susținerea și acordarea scuzelor de rigoare pentru discreditarea pe care ați adus-o presei/distribuției acesteia, într-un final consumatorilor noștri, să stopați lichidarea punctelor de distribuție a ziarelor și publicațiilor periodice”.

Nu este clar deocamdată dacă scrisoare a fost sau nu recepționată de consilierul municipal.