Majoritatea respondenților unei cercetări de opinie publică efectuată în Chișinău s-au arătat disponibili să plătească pentru staționarea autoturismului la o parcare cu plată, transmite MOLDPRES.

La Primăria capitalei a fost prezentat astăzi un Studiu de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto din municipiul Chișinău, realizat de către o companie privată în perioada 28 mai-9 iunie curent.

În cadrul acestei cercetări a fost prezentat un sondaj de opinie la care au participat 1135 de persoane din municipiul Chișinău. Potrivit rezultatelor acestei cercetări sociologice, peste 60% din respondenți apreciază pozitiv crearea sistemului de parcări cu plată și sunt gata să plătească pentru o oră de parcare.

Principala concluzie a studiului de oportunitate este că problema locurilor de parcare poate fi soluționată printr-un complex de măsuri racordate la posibilitățile orașului, folosind inclusiv parteneriatele publice private.

Prezenți la eveniment, reprezentanții administrației municipiului Chișinău au anunțat că au planificat alocarea a o sută de milioane de lei pentru organizarea locurilor de parcare, inclusiv în zona Centrului istoric, dar și pentru crearea de parcări la intrarea/ieșirea din oraș.