Un tânăr în vârstă de 21 de ani, locuitor a or. Vatra, mun. Chișinău, a fost reținut de ofițerii secției investigare infarcțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani, acesta fiind suspectat de comiterea unui furt de cisternă.

Tânărul, la finele lunii august, prin acces liber a intrat pe teritoriul unei întreprinderi amplasată pe str. Bucuriei, unde profitând de faptul că nu este văzut de nimeni a sustras o cisterna din metal ce aparține unui bărbat în vârstă de 50 ani. Prejudiciul cauzat a fost estimat de partea vătămată la 18 000 lei.

Acțiunile tânărului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Urmare a acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști făptașul în comiterea infracțiunii a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul audierilor acesta și-a recunoscut vina comunicând că se ocupă cu colectarea metalului uzat și observând cisterna fără supraveghere a sustras-o și a realizat-o la metal uzat obținând un profit în sumă de 3000 lei.

Actualmente acesta este cercetat penal în stare de libertate  pentru furt, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.