A primit în dar un scuter, însă polițiștii de frontieră l-au indisponibilizat pe faptul că numărul caroseriei nu coincide cu datele din certificatul de înmatriculare. Incidentul s-a consemnat, în seara zilei de 21 octombrie curent, în punctul de trecere Leușeni, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a prezentat la controlul de frontieră un șofer moldovean de 52 de ani, domiciliat în raionul Hîncești. Bărbatul se afla la volanul unui automobil ce tracta un autovehicol cu două roți de marcă Tauris, pe care urma să-l înmatriculeze pe teritoriul țării. 
 
În timpul verificărilor actelor, polițiștii de frontieră au avut unele suspiciuni asupra caracterelor ștanțate pe șasiul scuterului. În urma cercetărilor amănunțite s-a stabilit că anumite simboluri ale codului VIN au fost modificate.
 
La audieri, proprietarul a declarat că a primit în dar motocicleta de la o rudă din Germania. În ce privește modificarea numărului caroseriei nici nu bănuia. 
 
În continuare urmează să fie efectuată expertiza tehnică pentru elucidarea circumstanțelor. Mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere Leușeni unde se va afla până la finalul anchetei.