Alexandru Botizatu, medic din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și primul lucrător medical din R. Moldova vaccinat împotriva COVID-19, a venit cu un apel către cetățeni să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Apelul său vine în contextul situației pandemice extrem de grave din R. Moldova, cu un număr mare de cazuri pozitive de COVID și cu numărul deceselor în creștere.

„2 martie 2021. Ziua când a înflorit speranța la câștig în partida de luptă cu moartea.  Apelez la toți cei care mă cunosc, care au auzit de mine, care au încredere în ceea ce sunt și ceea ce fac. Vaccinați-vă!!! Acest sfat este cel mai mare ajutor pe care pot să vi-l ofer.
 
De ce continuăm să pierdem vieți omenești? De ce începeți să credeți atunci când deja doare sau suferă cineva drag? De ce nu înțelegeți că medicina nu e doar o "pastilă fermecată" la durere sau sunet unui prieten Doctor, dar este și PROFILAXIA bolii?
 
Vrem să ajutăm pe toți. Vrem pace pe pământ. Vrem sănătate pentru fiecare suflet de om. Vrem să respirăm cu pieptul plin. Ajutați-ne să Vă ajutăm. Vaccinați-vă!!!”, scrie medicul pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că, pe 2 martie 2021 a fost lansată campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Lansarea campaniei a fost posibilă datorită donației de vaccin AstraZeneca din partea României. Primii care au primit vaccinul au fost lucrătorii medicali din secțiile de reanimare, anestezie și terapie intensivă, apoi au urmat cei din secțiile cu profil COVID-19.

Alexandru Botizatu, șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a fost primul lucrător medical vaccinat cu vaccinul AstraZeneca. Exemplul medicului a fost urmat și de lucrătorii medicali ai Institutului de Medicină Urgentă și de toți lucrătorii medicali la nivel național.