Paramedicul SMURD Alexandru Vlah, delegat în misiunea umanitară de susținere a sistemului medical din România în lupta cu COVID 19 a transmis un mesaj tuturor cetățenilor din Republica Moldova cu referire la acțiunile realizate de specialiștii noștri, dar și a îndemnat oamenii să se imunizeze.

Angajatul IGSU a mulțumit tuturor, dar și apropiaților pentru susținere și încurajarea pe care o primește de la distanță.

Acesta a menționat: "Mulțumesc  tuturor și apropiaților pentru susținerea și încurajarea pe care o primim de la distanță. Aici în România, oamenii sunt într-o situație dificilă. Fiecare dintre noi, care suntem implicați în misiune , încercăm să facem față, chiar dacă suferința oamenilor ne depășește. Majoritatea dintre pacienții internați în stare gravă nu sunt vaccinați, iar consecințele bolii sunt insuportabile pentru mulți dintre ei. Vă îndemnăm pe toți să vă imunizați pentru ai putea îmbrățișa în siguranță pe cei dragi. Nu fiți indiferenți Vaccinați-vă! Aveți grijă de voi și de cei apropiați!"

Angajații IGSU, dar și medicii din cadrul Ministerului Sănătății delegați în România au misiunea de a veni în suportul sistemului medical român. Aceștia efectuează operațiuni inter spitalicești pentru pacienții internați cu COVID, dar și îngrijesc bolnav din secțiile de terapie intensivă și boli infecțioase. Misiunea acestora va fi desfășurată până pe 27 octombrie 2021. De la începutul  operațiunii specialiștii moldoveni au ajutat 125 de bolnavi.