Administrarea celei de-a treia doze de vaccin contra noului coronavirus ar putea începe în luna decembrie, primii fiind lucrătorii medicali. Comitetul național de coordonare a imunizării examinează data care să înceapă rapelul, dar și care va fi combinația de vaccinuri, în funcție de primele doze administrate. Informațiile au fost prezentate de către ministra sănătății, Ala Nemerenco, în plenul Parlamentului, unde este examinat proiectul care prevede acordarea indemnizației în cazul contractării infecției COVID-19 doar personalului medical vaccinat, transmite IPN.

Ministrul a precizat că în rândul lucrătorilor medicali, care numără și infirmierele, acoperirea cu prima doză constituie 91%, iar cu schema completă – puțin pete 86%. Dat fiind faptul că în luna martie lucrătorii medicali au fost cei care erau imunizați primii, administrarea dozei a treia tot cu ei va începe.

Ala Nemerenco a menționat că săptămâna viitoare a fost declarată Săptămâna Vaccinării, urmând să fie desfășurate mai multe acțiuni de informare și promovare a vaccinării contra COVID-19, inclusiv cu implicarea echipelor mobile.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 1,4 milioane de doze, peste 839 de persoane fiind vaccinate cu ambele doze. Până în prezent, în țară au fost înregistrate peste 321 de mii de infectări cu COVID-19, iar bilanțul deceselor asociate noului coronavirus a depășit 7 300 de cazuri.