UPDATE / 14.00 / Procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul PG, Mariana Cherpec, a confirmat pentru Deschide.MD doar faptul că ex-procurorul general adjunct, Mircea Roșioru, a fost citat la Procuratura Anticorupție.

Pot să vă confirm doar faptul că domnul Roșioru a fost citat astăzi la Procuratura Anticorupție. La moment sunt efectuate acțiuni procesuale. Nu vă pot spune, la moment, în ce dosar acesta este vizat”, a declarat ea.

Știrea inițială!

Mircea Roșioru, fostul șef adjunct al Procuraturii Generale , a fost audiat astăzi de către procurorii anticorupție și ar fi fost recunoscut în calitatea bănuit în dosarul în care este vizat Alexandr Stoianoglo, procuror general suspendat, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit surselor, audierea lui Roșioru ar fi avut legătură cu faptul că acesta a semnat procesul-verbal al ședinței de lucru de la PG, în cadrul căreia s-a luat decizia de a renunța la învinurile în privința lui Veaceslav Platon, în dosarul „fraudei bancare”.

Roșioru nu a fost de găsit la telefon pentru a oferi mai multe detalii despre acțiunile de urmărire penală.

La telefon nu a răspuns nici purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Este de menționat că anterior Deschide.MD a scris că același proces-verbal ar fi fost semnat de către Alexandr Stoianoglo, Ion Caracuian, ex-șef PCCOCS, dar și de procurorii PCCOCS, Dumitru Răileanu și Elena Ceruța.

La începutul săptămânii curente în birourile lui Dumitru Răileanu și Elena Ceruța procurorii anticorupție au efectuat percheziții în cadrul aceluiași dosar.

FLASH // Percheziții la PCCOCS. Sunt vizați procurorii Dumitru Răileanu și Elena Ceruța

Amintim că la începutul săptămânii curente, Roșioru și-a depus cererea de demisie și a precizat că a decis să plece pentru a oferi posibilitatea altor procurori să formeze echipa de conducere a Procuraturii Generale. 

Adjunctul Procurorului General, Mircea Roșioru, și-a depus cererea de demisie