Tamara Chișca-Doneva a fost suspendată din funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție, iar începând de astăzi această funcție va fi deținută de către magistratul Vladimir Timofti. Decizia a fost luată în baza unii dispoziții din 18 Octombrie 2021, semnată de către Dorel Musteață, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, susțin sursele Deschide.MD.

Chișca-Doneva a fost desemnată pentru exercitarea interimatului funcției de președint al CSJ, din data de 16 Martie curent.

Aici este menționat că Tamara Chișca-Doneva a făcut parte din completul de judecători ce a luat decizia finală în cazul „Gemenii” și a dus la obligarea statului de către CtEDO să achite prejudicii de până la 3,6 mln. de euro.

Detalii: Un magistrat vizat în dosarul „Gemeni”, noul vicepreședinte al CSJ

Totodată, sursele Deschide.MD, din cadrul CSJ au declarat că aceasta ar fi participat la botezul copilului jurnalistei Natalia Morari și a fugarului Veaceslav Platon, dar și ar fi afină cu procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Mai mult, aceleași surse au ținut să menționeze că fiul lui Chișca-Doneva ar fi activat în cadrul unor instituții aflate sub controlul lui Veaceslav Platon.