UPDATE // 14:13 // Potrivit unui comunicat al IGP, minorul de 15 ani ar fi sustras pe ascuns cheia și ulterior a luat fără voie automobilul din curtea casei unei rude, locuitor al municipiului Soroca.

„Ulterior împreună cu alți doi amici, un băiat de 16 ani și o fată de 15 ani, ambii locuitori ai municipiului Soroca, au decis să se plimbe pe traseu. Pe parcurs, băiatul de 15 ani a decis să-i permită amicului de 16 ani să conducă automobilul. În timpul conducerii acesta nu a ținut cont de situația rutieră, ajungând pe o porțiune de drum neiluminat sub formă de curbă în pantă, nu a adaptat viteza care i-ar garanta siguranța în traficul rutier, având exces de viteză a pierdut controlul volanului, intrând într-o fâșie forestieră”, se arată într-un comunicat al IGP

 

UPDATE // 11:47 // Accidentul a avut loc pe traseul Soroca-Cosăuți, iar în mașină se mai aflau doi adolescenți, o fată de 16 ani și un băiat de 15 ani. Toți trei minori erau originari din orașul Soroca.

Șoferul, din constatări preventive s-a stabilit că în timpul conducerii nu a ținut cont de situația rutieră (sector de drum neiluminat), totodată nu a adoptat mijlocul de transport la viteza care i-ar garanta siguranța în traficul rutier, având exces de viteză a ieșit de pe partea carosabilă, astfel ciocnindu-se în obstacol , ca urmare al impactului automobilul s-a inversat.

Pasagerii din automobilul Toyota au refuzat de îngrijiri medicale. Ulterior fiind supuși testării alcoolscopice cu aparatul Dräger, s-a constat că concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat al pasagerului de gen masculin în vârstă de 15 ani este de 0,35 mg/l, iar la pasagera de gen feminin în vârstă de 16 ani, 0,00 mg/l.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un adolescent a murit, după ce s-a răsturnat cu un automobil. Accidentul a avut loc în această dimineață în raionul Soroca.

Potrivit datelor preliminare, în accident a fost implicat un automobil de marca Toyota, la volanul căruia s-ar fi aflat un adolescent în vârstă de 16 ani.

Din motive încă necunoscute de anchetă, dânsul ar fi pierdut controlul volanului, ir mașina a derapat de pe traseu și s-a răsturnat.

În rezultatul accidentului, adolescentul a murit pe loc până la venirea ambulanței. Din fericire doi pasageri care se aflau în automobil au scăpat vii și nevătămați fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs tragedia.