Fostul președinte al Comisiei de anchetă „Laundromat”, ex-deputata Inga Grigoriu, a fost audiată astăzi în calitate de martor în dosarul pornit împotriva procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Ea a fost audiată de către procurorul de caz, Victor Furtună.

Astăzi am fost citată și audiată în calitate de martor, pe unul dintre cele capete de acuzații aduse lui Stoianoglo. Este vorba despre modificări în legislație care au facilitat spălările de bani, inclusiv, am adus explicații și pe celelalte două sesizări depuse privind companiile din Ucraina și anularea statutului de condamnat al lui Veaceslav Platon”, a declarat Inga Grigoriu.

Amintim că Inga Grigoriu a depus anterior o sesizare în adresa Consiliului Superior al Procurorilor prin care a cerut desemnarea a unui procuror pentru examinarea „acțiunilor ilegale” ale Procurorului General Alexandr Stoianoglo în procesul de renunțare la învinuire în privința condamnatului Veaceslav Platon. Mai exact, fosta parlamentară susține că anume Stoianoglo a fost cel care a organizat și dirijat acțiunile procurorilor care, în cadrul ședinței de judecată, au renunțat la învinuirile aduse controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Detalii: DOC // Stoianoglo riscă dosar penal. Președintele Comisiei „Laundromat” a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor

Angela Motuzoc a refuzat examinarea acestei sesizări, fapt pentru care a fost acuzată de depășirea atribuțiilor de serviciu și încălcarea prevederilor Legii cu privire la Procuratură.

Detalii: Președintele CSP blochează examinarea „ilegalităților” comise de Stoianoglo. Angela Motuzoc, acuzată de depășirea atribuțiilor de serviciu

Ulterior, Grigoriu a depus o sesizare la CNA în care a adus la cunoștință conducerii Centrului despre acțiunile Angelei Motuzoc.

Detalii: Grigoriu a mers la CNA. A oferit detalii despre acțiunile lui Motuzoc care ar bloca examinarea „ilegalităților” comise de Stoianoglo