Diana Scobioală a fost aleasă astăzi, 28 septembrie, de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), în calitate de judecătoare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO). Anunțul a fost făcut de către Avocatul Promo-LEX Vadim Vieru.

La scurt timp după alegere, APCE a venit cu un mesaj de felicitare pentru noua judecătoare.

„Felicitări Dianei Scobioală, care tocmai a fost aleasă ca judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește Republica. Detalii despre vot în curând...”, se arată într-un mesaj al APCE postat pe Twitter. 

Diana Scobioala este directoarea Institutului Național al Justiției, aleasă în această funcție încă în februarie 2015 de Consiliul instituției. În martie 2020 a obținut al doilea mandat. Deține un doctorat în drept internațional. A activat timp de nouă ani la Ministerul Justiției, inițial în calitate de specialistă principală la Direcţia principală agent guvernamental și relaţii internaţionale, iar ulterior a devenit șefa direcției. Anterior a fost membră a Colegiului de evaluare a performanţelor judecătorilor din cadrul CSM. 

Vezi și: DOC/ Cine ar putea fi judecător la CEDO din partea R.Moldova? Comitetul pentru alegerea magistraților recomandă 2 candidați cu șanse egale