Cadavrul unui cetățean moldovean, care fusese împușcat, a fost găsit într-o pădure din Oise, Franța, joi 23 septembrie 2021. Se presupune că bărbatul ar fi fost victima unei reglări de conturi, scrie presa din Franța

„Victima, cetățean moldovean, a fost rănită fatal de o armă de foc și îngropată în pădure”, a declarat parchetul de la Lille, confirmând, de asemenea, trimiterea către instanța interregională specializată din Lille (JIRS), responsabilă pentru lupta împotriva criminalității organizate. „Sunt în curs numeroase investigații”, adaugă procuratura, fără alte detalii în acest stadiu.

Circumstanțele descoperirii cadavrului ar putea orienta ancheta „pe o reglare de conturi în legătură cu crima organizată”, a subliniat pentru AFP o sursă apropiată de caz.

Potrivit mai multor surse coroborate, bărbatul, care a fost găsit cu un glonț în cap, ar putea fi victima unor reglări legate de traficul de țigări. Conform Le Parisien, victima este un informator care a colaborat cu poliția la dezmembrarea acestui trafic.

Miercuri, 22 septembrie 2021, în jurul orei 22, jandarmeria a fost sesizată cu „SMS-uri deranjante” trimise de pe telefonul mobil al acestui bărbat și a trimis patrule la locul unde a fost localizat dispozitivul, în pădurea Ver-sur-Launette.

La fața locului, jandarmii au observat urme de sânge, dar nu au descoperit imediat vreun cadavru. A doua zi, căutările au fost reluate și au găsit o movilă de pământ, unde era îngropat trupul moldoveanului.