Statele Unite ale Americii ajută Republica Moldova să-şi modernizeze apărarea pentru a-şi proteja neutralitatea şi suveranitatea. Într-o postare pe Facebook a Ambasadei SUA la Chişinău este menționat că echipamentul militar care a ajuns la Chișinău face parte din partneriatul strategic de 30 de ani.

„Astăzi, am livrat echipamente militare americane care vor ajuta Republica Moldova să facă doar asta. Guvernul de la Chişinău  a contribuit cu 1 milion de dolari la această achiziţie de 5 milioane de USD, pentru a continua transformarea Armatei Naţionale într-o forţă care contribuie la apărarea naţională, oferă sprijin crucial autorităţilor civile şi contribuie la operaţiunile internaţionale de menţinere a păcii.

Statele Unite ale Americii ajută, de asemenea, guvernul Republicii Moldova cu pregătiri logistice şi strategii de comunicare pentru a putea reacţiona rapid în cazul unui dezastru natural. Un al doilea transport este programat să ajungă în viitorul apropiat”, se arată în postarea Ambasadei SUA.