Mitropolia Moldovei anunță că tradiționalul Pelerinaj al Tinerilor, ediția a XIV-a, organizat anual în preajma praznicului Înălțării Sfintei Cruci, în acest an se amână, deoarece în ultimele zile au fost emise noi restricții ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Organizatorii pelerinajului își propun desfășurarea acestui Drum al Crucii în cea de-a treia Duminică a Postului Mare (a Sfintei Cruci) din primăvara anului 2022.

Mitropolia îndeambnă „tinerii de bună credință să înalțe sfinte rugăciuni către această sărbătoare împărătească în parohiile de care aparțin”.

Amintim că, deși în Republica Moldova este declarată stare de urgență în sănătate publică, Mitropolia Moldovei a lansat o invitație către tineri să participe la un pelerinaj de 16 kilometri, spre Mănăstirea Sireți.

Detalii: Mitropolia Moldovei invită tinerii la un pelerinaj. Aceștia vor purta cruci, steaguri, icoane, dar nu și măști

Menționăm că R. Moldova se află sub stare de urgenţă în sănătate publică până pe 30 octombrie.

Ieri Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit un set de reguli pentru desfășurarea activității cultelor religioase, printre restricții se regăsește și interzicerea de a săruta obiectele de cult și evitarea organizării pelerinajelor.