Ex-prezentatoarea și reportera TV8 Mihaela Dicusar susține că a fost indimidată și amenințată de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, iar de fiecare dată când anunța superiorii postului la care activa despre aceste atacuri, aceștia nu reacționau în niciun fel. Despre aceasta Mihaela Dicusar a relatat în cadrul unui interviu pentru Gazeta de Chișinău.  

„De fiecare dată când mă simțeam jignită, intimidată de acest om, anunțam despre asta. Veneam plângând de la evenimente. Din păcate, mi se spunea că totul e bine. Și nu puteam face nimic altceva. Pentru că mi se spunea că nu există nicio implicare a lui Platon la TV8, ca să se dovedească până la urmă că nu e chiar așa de bine cum se credea”, a declarat Mihaela Dicusar în cadrul interviului

Tânăra a dezvăluit că cele care știau despre atacurile lui Platon asupra sa erau Veronica Gherbovețchi și Mariana Rață.

„Veronica Gherbovețchi și Mariana Rață. Mariana a spus că vor avea o ședință și vor discuta. La ultima ședință cu reporterii eu am mai întrebat o dată dacă este sau nu vreo implicare a lui Platon la TV8. Și Veronica mi-a răspuns că a vorbit cu Natalia Morari și că aceea a zis că nu este nimic, adică nicio implicare”, a menționat Mihaela. 

Ex-prezentatoarea a oferit și câteva exemple cu momentele când a fost atacată de Platon.

„Era 17.30 când cineva mi-a trimis o poză care demonstra că mașina lui Platon se află la PG. Și mi-a zis că uite acesta umblă și noaptea pe la procuratură și nu-i semn bun. Am mers încolo repede împreună cu cameramanul. Era aproape de ora 18.00 când eram la PG. Am făcut repede știrea. Nu am lăsat-o pe a doua zi. La buletinul de la ora 19.00 a fost prezentată. Nu l-am prins pe Platon atunci. El a fugit de presă, dar l-am sunat la telefon. El nu mi-a răspuns. Platon m-a sunat chiar în timpul buletinului de știri, când se difuza știrea. 
– Ce ți-a spus Platon?
 Intimidări în stilul lui Platon: că-s „omul lui Plahotniuc””, a menționat Mihaela. 

Anunțând superiorii despre intimidarea la telefon din partea lui Veaceslav Platon și că el va „discuta cu administrația TV8 despre comportamentul reporterului”, reporterei i s-a spus să nu acorde atenție și nu s-a luat nicio atitudine.

Un alt incident a avut loc la Judecătoria sectorului Buiucani.

„Când a ieșit Platon de la o ședință de judecată, l-am luat la întrebări și iarăși a început cu atacuri și intimidări încât m-am dus de acolo plângând. Cameramanul era cu mine și se uita la mine și nu știa ce să-mi zică. 
– Ce anume te-a făcut să plângi?
 
Cuvinte jignitoare, că sunt o jurnalistă foarte rea și că de ce fug de el. Eu încercam deja să fug de el. Așteptam cameramanul să mai ia niște imagini, dar el s-a apropiat de mine, fiind lângă sediul judecătoriei, și a început să mă atace. Îmi spunea în rusă că, „probabil, sunt primul om de care fugi așa. Ești o jurnalistă slabă, ce fel de întrebări pui tu, cine ți le-a dat?”. Asta e cel mai dureros pentru un jurnalist. Și nu știam cum să scap de el. Am plecat împreună cu cameramanul.

Fiind anunțată și de această dată despre atacuri, Veronica Gherbovețchi nu a avut nicio reacție. 

M-am simțit ofensată și neprotejată. Noi, ăștia mici, nu eram siguri dacă există vreo legătură de-a lui Platon la TV8. Erau doar zvonuri, ca pe la alte redacții”, a mai adăugat jurnalista. 

Amintim că, Mihaela Dicusar a anunțat că părăsește echipa TV8, după ce jurnalista Natalia Morari a declarat public despre faptul că tatăl copilului ei este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, anunțat anterior în căutare internațională prin Interpol pentru arest și extrădare, fiind acuzat de corupere activă și escrocherie.