Universitatea de Stat din Moldova organizează, în perioada 24-25 septembrie 2021, în colaborare cu Universitatea Naţională „Yurii Fedkovici”, Cernăuţi, Ucraina, și cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Suceava, România, dar și cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (D.R.R.M.) din cadrul Guvernului României, Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu” (CISL).

Astăzi, la deschiderea colocviului este prezent și secretarul de stat al D.R.R.M., Adrian Dupu. Oficialul afirmă că evenimentul este o bună ocazie de a întări angajamentul României în derularea proiectelor cultural-educative cu mediul academic din Republica Moldova.
„Mă bucur să fiu din nou la Chișinău și să particip la Universitatea de Stat din Moldova, la deschiderea Colocviului Internațional de Științe ale Limbajului “Eugeniu Coșeriu”. Organizată și cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, această a 16-a ediție este o bună ocazie de a întări angajamentul României în derularea proiectelor cultural-educative cu mediul academic din Republica Moldova. Colocviului Internațional de Științe ale Limbajului ”Eugeniu Coșeriu” a adus alături peste 100 de membri ai comunității academice, reprezentanți ai universităților și institutelor de cercetare din Republica Moldova și de peste hotarele ei. Felicit organizatorii pentru continuitate și îi asigur de suportul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României”, menționează Dupu, într-un mesaj pe Facebook. 

Colocviul se găsește la a XVI-a ediție și se organizează, succesiv, la diferite universități partenere. Membrii Comitetului științific și de organizare au planificat cinci ateliere, care cuprind o vastă tematică de cercetare, abordate într-o măsură mai mare sau mai mică de ilustrul savant E. Coșeriu.

Partenerii ediției curente sunt Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.