32 persoane din sistemul educației, dintre care 18 cadre didactice, au demisionat pe motivul constrângerilor impuse de autorități privind vaccinarea anti-COVID-19. Despre aceasta anunță Federația Sindicală a Educației și Științei (FSEȘ).

Într-un demers adresat prim-ministrului Natalia Gavrilița, FSEȘ anunță că rata de vaccinare la moment în sistemul educației depășește 70%, pe când rata medie de vaccinare în țară este sub 30%. 

Totodată, FSEȘ își exprimă nemulțumirea pentru că nu a primit un răspuns din partea autorităților la solicitarea pe marginea punctului 6 din hotărârea CNESP din 23 august 2021 care impune efectuarea o dată la 14 zile a unui test la COVID din contul salariaților. În acest sens, FSEȘ reiterează adresarea către CNESP de a revizui sau a abroga acest punct, pentru a nu pune în pericol buna desfășurare a procesului educațional. Federația mai anunță că își rezervă dreptul să atace în justiție orice act prin care angajații din învățămând vor fi obligați să se testeze din bani proprii. 

Amintim că la data de 23 august, CNESP a aprobat o hotărâre prin care a stipulat ca măsură de siguranță, pentru noul an școlar, testarea cadrelor didactice odată la 14 zile din bani proprii, dacă nu doresc să se vaccineze.

Expert în sănătate publică: Toți profesorii trebuie testați pe banii statului

Primăria Chișinău alocă 3 mln lei pentru testarea gratuită a profesorilor la COVID-19

Premierul Gavrilița își cere scuze de la profesori: „Regret declarația nereușită”