Liderul tineretului socialist din sectorul Botanica al capitalei, membrul Consiliului Republican al „Gărzii Tinere” (organizația de tineret a PSRM), Ivan Statnîi, care a fost reținut la sfârșitul lunii August, pentru „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online”, a fost trimis în arest la domiciliu.

Surse apropiate anchetei ne-au comunicat că Ivan Statnîi a fost eliberat ieri, 22 Septembrie, din Penitenciarul Nr.13, și trimis în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de către Sergiu Bularu, judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Aceleași surse au ținut să adauge că mandate de arest la domiciliu au fost emise și pentru ceilalți doi membri ai grupării care ar fi fost condusă de Statnîi.

Solicitat telefonic, Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, nu a binevoit să răspundă la apelurile reporterilor Deschide.MD pentru confirma informația, sau pentru a comunica dacă procurorii au contestat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Amintim că la începutul lunii curente IGP a emis un comunicat cu privire la reținerea a trei persoane într-un dosar  pentru „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online” pe  teritoriul mun.Chișinău, unul dintre aceștia fiind liderul grupării, Ivan Statnîi, un tânăr de 21 de ani, membru activ al PSRM și Gărzii Tinere.

În cadrul perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 3kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.800.000 lei.

Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul perchezițiilor suspecții, de la începutul anului 2021 până în prezent  au realizat prin intermediul aplicației Telegram peste 20 kg droguri de tip PVP.

SURSE // Liderul unei organizații de tineret a PSRM din Chișinău, prins cu valiza plină de droguri în casă

Aici este de menționat că un alt membru PSRM a fost reținut de oamenii legii, după ce s-ar fi depistat o seră cu cânepă indiană de aproximativ 5 milioane de lei în raionul Orhei.

EXCLUSIV (FOTO) // Sera cu cânepă de milioane de la Orhei, „îngrijtă” de un membru PSRM