Procurorul Anticorupție, Octaviana Iachimovschi, desfășoară la această oră percheziții la domiciliul fostului deputat democrat, Vladimir Andronachi. Percheziții se interprind și la domiciliul altor doi administratori care gestionau două companii în interesul lui Andronachi, susțin sursele Deschide.MD. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului fraudei bancare.

De menționat că acum câteva zile, Vladimir Andronachi a anunțat că a primit o citație de primire a ordonanței de învinuire pe dosarul fraudei bancare. Aceasta i-a fost înmânată soției ex-parlamentarului. Andronachi a catalogat această acțiune ca fiind o „absurditate”.

„Săptămâna trecută, cunoscând despre faptul că sunt plecat din țară în scopuri medicale, procuratura i-a înmânat soției mele citația de primire a ordonanței de învinuire pe dosarul fraudei bancare. Chiar dacă este o absurditate, atrag atenția asupra faptului că acest dosar a fost intentat încă în 2014, ori de atunci până în prezent, nimeni și niciodată nu mi-a solicitat nicio informație, opinie, declarație sau explicație”, se arată în declarația lui Andronachi. 

La fel, fostul deputat a afirmat că „nu a fost implicat și nu a avut nicio atribuție la acțiunile care au dus la frauda bancară”. Totodată, el a declarat că „niciodată nu a fost cercetat penal și nici măcar administrativ”, remarcând faptul că afacerile sale „sunt legale și declarate în mod oficial, fapt care poate fi verificat ușor la fisc sau alte instituții de stat responsabile”.

Detalii: Andronachi, pus de PG sub învinuire în dosarul „fraudei bancare”. Se declară victimă a guvernării PAS