Un bărbat a fost dat afară dintr-un troleibuz, de către ceilalți pasageri, cu scandal, din cauza că nu purta mască de protecție. Bărbatul a încercat de mai multe ori să intre în mijlocul de transport, însă accesul i-a fost blocat de un alt pasager. Între cei doi s-a iscat o ceartă și chiar îmbrânceli. Imagini video cu momentul scandalului au fost surprinse de internauți. Atenționăm că imaginile video conțin, pe alocuri, limbaj licenţios.

„Pentru ce să port eu cârpa asta pe față, oameni buni? Să mă piș eu pe cârpa asta, că nu mă protejează de nimic”, a spus bărbatul, adresându-se celoralalte persoane care așteptau în stație și care i-au făcut observații.  

Obrăznicia bărbatului a continuat în discuția cu carabinierii. Acesta a refuzat să se prezinte, a cerut numele celor doi carabinierilor pe care le-a scris pe foile pe care le avea cu el și le-a cerut să-și prezinte actele. Carabinierii s-au legitimat, însă bărbatul tot a rămas nemulțumit. 

„Bărbat: -Nu v-ați prezentat până la urmă.
Carabinier: -Eu m-am prezentat verbal și am prezentat legitimația.
Bărbat: -Stați să vă scriu numărul de la legitimație 
Carabinier: -Vă rog frumos să ne urmați!”.

Acesta însă a refuzat să urmeze carabinierii și a cerut să i se spună în baza cărui articol i se cere să meargă cu ei. Primind răspuns, acesta a spus că „nu acceptă articolul dat” și a continuat să scrie pe foaie tot ce spuneau carabinierii.  

Menționăm că, masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise, precum și în spațiile publice deschise cu aglomerate în municipiul Chișinău. Purtarea măștii este obligatorie și în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane, în cadrul întrunirilor cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea în aceste cazuri a distanței fizice de minim un metru. Masca trebuie să acopere atât gura cât și nasul.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie pericol pentru sănătatea publică şi pot servi drept temei pentru tragerea la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.