Primarul general al mun.Chișinău, Ion Ceban, anunță despre lansarea a unei campanii de denigrare a imaginii sale. Edilul susține că a fost informat despre faptul că este urmărit „la fiecare pas”, iar „oamenii serioși și structurile speciale” fac tot posibilul ca să-l „murdărească”. Informația respectivă este dezmințită de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, potrivit cărui la această etapă nu există niciun dosar penal în privința primarului capitalei.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Ceban a scris că nu are ce ascunde și nu îi este frică de șantaj sau eventualele percheziții la birou și domiciliu care ar putea duce la arest.

Să știți că rămân indiferent de acțiunile voastre chiar și de faptul că știu că partidul de la conducere se gândește sau deja o face, contractează serviciile unei companii în frunte cu o persoană cunoscută în România care are scopul să facă o strategie de denigrare a mea și a colegilor mei.  Știu că se merge pe la pretori, la șefi de direcții, primari de suburbii și le spun să meargă împotiva mea... Nu voi ceda să fac și să schimb lucrurile în acest oraș, am încrederea oamenilor și nu o voi trăda”, a scris el.

În cadrul unui briefing de presă, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că a aflat în această dimineață despre astfel de informații.

Am citit de dimineață așa fel de anunțuri. Din partea domnului primar noi nu am primit niciun denunț. Pot să vă spun că în procedura Procuraturii și a organelor de urmărire penală noi nu avem dosare penale în privința domnului primar și, respectiv, nu am autorizat nicio investigație în privința lui”, a spus el.