Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasioi propune ca personalul nevaccinat al PF să prezinte la fiecare două săptămâni rezultatul negativ al unui test COVID-19. Acesta a venit cu propunerea către MAI, ca în următoarea hotărâre a Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică să fie introdusă această obligativitate.

„Am informat colegii că am venit cu propunerea către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova ca în următoarea hotărâre a CNESP să fie introdusă obligativitatea prezentării la fiecare două săptămâni a rezultatului negativ al testului PCR Covid-19 sau testului antigen, pentru tot personalul nevaccinat. Să fie o decizie ca în cazul cadrului didactic, deoarece și noi avem contacte directe cu cetățeni, fie participanții la traficul transfrontalier sau cei aflați în zona de frontieră. Riscul de infectare și răspândire a virusului este mare. Stimați colegi, vă îndemn la responsabilizare personală, vaccinați-VĂ!”, scrie Vasiloi pe pagina sa de Facebook.
 
Totodată, șeful PF informează că săptămâna viitoare echipajul mobil de vaccinare se va afla în subdiviziunile de sud a țării. Astfel personalul PF va avea posibilitatea să se imunizeze.