Ministerul Educaţiei și Cercetării a lansat astăzi concursul pentru selectarea localității ce va deține statutul ,,Capitala Tineretului 2022", comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, concursul presupune selectarea unei localităţi în cadrul căreia, pe parcursul unui an, autorităţile administrației publice centrale și locale, organizațiile necomerciale, cele internaționale și societatea civilă vor desfășura activități destinate susținerii tinerilor.

La Program pot aplica autoritățile administrației publice locale de nivelul întâi, inclusiv cele constituite în unitatea teritorială autonomă Găgăuzia, și autoritățile administrației publice locale de nivelul al doilea constituite pe teritoriul municipiului, cu excepţia municipiului Chișinău și a autorităților administrației publice locale care au deținut titlul „Capitala Tineretului” în ultimii 3 ani.

Dosarul pentru înscrierea la concurs poate fi depus online la adresa de e-mail: [email protected] până la 2 noiembrie 2021, ora 15:00.

În 2020-2021 Capitala Tineretului este localitatea Sipoteni din raionul Călărași. Anterior, acest titlu a fost deținut de localitatea Costești (raionul Ialoveni) și de orașul Cahul.