Fostul ambasador al R.Moldova la Moscova, Andrei Neguță, dar și șoferul microbuzului cu plăcuțe diplomatice, vizați într-un dosar de contrabandă cu anabolice, ar fi fost scoși de sub urmărire penală de către procurorii PCCOCS, din cauza că nu s-ar fi stabilit vinovăția acestora în acest caz, .susțin sursele Deschide.MD.

Emil Gaitur, ofițerul de presă al PCCOCS, nu a binevoit să răspundă la apelurile insistnte ale reporterilor Deschide.MD, pentru confirma sau infirma informația, ori pentru a comunica care au fost motivele ce au stat la baza scoaterei de sub urmărire penală a celor doi.

Amintim că, în data de 28 decembrie 2020, Andrei Neguța a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante. Pe 30 decembrie, acesta a fost pus sub învinuire pentru complicitate la contrabandă. În aceeași zi, diplomatul a fost plasat în arest la domiciliu.

Substanțele au fost depistate, pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, într-un microbuz al misiunei iplomatice, în punctul de trecere a frontierei Palanca. Potrivit estimărilor, lotul de anabolizante ar fi fost estimat la  8 milioane de lei.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

În urma scandalului, Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de ambasador, iar în locul său a fost numit deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc.