UPDATE // 14:24 // Serviciul de Grăniceri al Ucrainei a făcut publice imagini video de la locul unde au fost reținuți cei trei cetățeni ai Ucrainei și o aeronavă AN-2, implicați în contrabandă cu țigări peste Prut.

UPDATE // 07:54 // Solicitat telefonic, Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră, care se află la fața locului, ne-a comunicat că angajații IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informații operative primite de la colegii din Ucraina.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Martnos ne-a mai declarat că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

Totodată,  potrivit șefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat și un contrabandist notoriu din R.Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajații IGPF, a dat bir cu fugiții de la fața locului și a fost urmărit până în orașul Cupcini, însă din nefericire și-a pierdut urma.

Șeful-adjunct nu ne-a putut spune ce cantitate de țigări ar fi transportat aeronava în România, însă presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii.

În prezent se interprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanțele.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN 24 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.
 
Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți.
 
Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România.