UPDATE // 11:25 // Procuratura a emis un comunicat de presă în legătura cu perchezițiile de la PF Sculeni din această dimineață. Astfel, Procuratura Anticorupție, cu suportul Serviciului Protecție Interna și Anticorupție al MAI, desfășoară, în aceste clipe, percheziții simultane în birourile de serviciu ai mai multor angajați ai Poliției de Frontieră. Descinderile au loc în cadrul unui dosar inițiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive și traficului de influență.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajați ai Poliției de Frontieră care din primăvara acestui an și până în prezent, ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

În schimbul acestor sume, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Până la această oră, procurorii anticorupție au reținut 5 persoane, printre care 4 angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni pe parcurs.

UPDATE // 10:35 // Potrivit surselor Deschide.MD, ofițerii SPIA au reținut încă două persoane. Este vorba de persoane care nu activează în cadrul Poliției de Frontieră.

UPDATE // 07:10 // Solicitat telefonic, Vladimir Viscun, șeful SPIA, a confirmat informația pentru Deschide.MD. Potrivit lui Viscun, cei doi polițiști de frontieră sunt vizați într-un dosar penal pornit pe faptul coruperii pasivă, în mai multe episoade, după ce ar fi luat mită de la persoane care nu vroiau să fie plasate în carantină, dar și pentru mușamalizarea testelor COVID-19.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ofițerii Serviciului Securitate Internă și Anticorupție al MAI, în comun cu procurorii anticorupție, au descins în această dimineață cu percheziții la punctul de trecere a frontierei Sculeni, Ungheni, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit acelorași surse, până la această oră au fost rețnuți doi polițiști de frontieră.  

Știrea se actalizează.