Fosta soție a lui Veaceslav Platon ar fi primit un automobil de peste 250 000 de euro, cumpărat din banii proveniți din „laundromat”. Acesta nu este unicul automobild e acest fel cumpărat prin „spălătoria rusească”, încă un Bentley Continental GT a fost procurat pe numele unui apropiat a lui Platon, Vitalie Mihailov.

Potrivit unei investigații rise.md, banii pentru automobile se trag de la o ordonanță judecătorească emisă de Valeriu Gâscă, prin care o companie fantomă –Valemont Properties LTD urma să încaseze 400 mln de euro drept o pretinsă datorie.

După primirea ultimei tranșe din această sumă, pe 7 septembrie 2012, Valemont Properties LTD a transferat 250.980 de euro companiei germane Fa. Sviridova Kneippstrae, pentru echipament auto. Peste mai puțin de 3 luni, în Moldova au fost importate două automobile Bentley de model Continental GT V8, procurate din Germania.

În adeverințele de import ale automobilelor au fost trecute informațiile indicate și în plata transferului făcut de Valemont Properties LTD companiei germane, iar ca proprietari apar Elina Cobaleva și Vitalie Mihailov.

Elina Cobaleva s-a căsătorit cu Veaceslav Platon în 2001, iar în 2014 au divorțat oficial. În iulie 2016, când Platon a fost reținut la Kiev, la el a fost depistat un pașaport ucrainean fals pe numele Veaceslav Cobalev – nume asemănător cu cel al Elinei Cobaleva.

În ultimii doi ani, Elina a publicat pe un site de socializare mai multe fotografii cu automobilul Bentley. În una dintre fotografii pozează relaxată pe capota bolidului, iar numărul de înmatriculare moldovenesc este acoperit parțial de două inimioare roșii. A afișat și un mesaj la fotografia publicată: Be happy!

Proprietarul celuilalt Bentley, Vitalie Mihailov este originar din aceeași localitate cu Platon – Căușeni.

Potrivit rise.md, Mihailov figurează și ca asociat și director la Pinar-Com SRL, companie moldovenească implicată în diferite scheme financiare și litigii de milioane cu companii fantomă și offshore. Printre asociații Jet Business Limited se numără și Veaceslav Platon, deținând prin intermediul acesteia 3,76% din acțiunile Moldinconbank.