Fostul procuror șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, anunță că nu-și va recunoaște vinovăția în dosarul intentat în privința sa, și asta pentru că acesta reprezintă o „făcătură” și „o răzbunare curată, sprijinită și încurajată de însuși procurorul general”.

Contactată de reporterii Deschide.MD, Adriana Bețișor a declarat că „prin fabricarea acestui dosar, care are la bază doar declarațiile unui personaj din anturajul lui Veaceslav Platon și care sunt vădit calomnioase și false, se urmărește izolarea mea, pentru a nu mi se permite dezvăluirea ilegalităților, făcute de procuratură”.

Toată această grabă este ghidată de necesitatea de a-l scoate  basma curată pe Platon de pe toate dosarele care au mai rămas la procuratură, îndeosebi de pe cele legate de companiile de asigurări. Vreau să accentuez că, în toată perioada urmăririi penale am conlucrat cu ancheta, am formulat nenumărate cereri în care am contestat acțiunile ilegale ale procurorului, am cerut confruntare cu persoana care a făcut declarații false împotriva mea și am sesizat procurorul general vizavi de abuzurile subalternilor săi, dar mi s-au respins absolut toate solicitările. Iar aceasta nu demonstrează altceva decât lipsa de interes de a afla adevărul”, a declarat ea.

Bețișor a mai precizat că pe ultima sută de metri i-a fost înlăturat total ilegal avocatul, care oficial este în concediu, „pentru ca să fie posibilă expedierea, cât mai urgentă, a dosarului în judecată”.

Ea a adăugat că se încearcă și obținerea a unei sentințe de condamnare cât mai rapide pe acest dosar „prin folosirea martorilor falși care sunt oamenii lui Platon precum Doboș, Luchian etc. și care la moment lucrează în interesele acestuia”.

Ceea ce se întâmplă acum în Procuratură nu are nici o legătură cu statul de drept și supremația legii, iar acest dosar fabricat nu are nimic în comun cu declarațiile procurorului general despre încetarea răfuielilor și a dosarelor deschise la comandă”, a punctat ea.

Amintim că Procuratura a anunțat astăzi că Adriana Bețișor, fostul șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției. PCCOCS a finalizat urmărirea penală pe acest caz și a transmis dosarul în judecată.

Detalii: Dosarul Adrianei Bețișor, trimis în judecată. Care sunt acuzațiile aduse ex-procurorului șef-adjunct al PA