Fostul deputat Iurie Bolboceanu, pus sub învinuire pentru trădare de patrie prin spionaj în favoarea Rusiei, și-a petrecut noaptea la spital. El a început să acuze dureri de inimă, ieri, în timpul audierilor, când procurorii i-au pus pe masă stenogramele cu discuțiile pe care le dețin. Aceleași dureri le-a acuzat și în timpul examinării demersului privind plasarea lui în arest pentru un termen de 30 de zile. Prin urmare, procurorii au fost nevoiți să cheme ambulanța repetat.

Într-un final, Iurie Bolboceanu a fost transferat la spital, unde și-a petrecut noaptea sub stricta supraveghere a ofițerilor SIS.

Șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc a confirmat pentru Deschide.MD faptul că Bolboceanu a fost internat, dar spune că starea lui de sănătate s-a stabilizat, iar pe parcursul zilei de azi urmează a fi externat. 

uuuuuuuuuuuuuuuuu”Au fost făcute mai multe investigații medicale, iar o comisie specială le-a examinat și a ajuns la concluzia că domnul Bolboceanu nu acuză nimic, respectiv problemele medicale pe care dânsul spune că le-ar avea, nu s-au adeverit. Prin urmare, comisia a decis externarea lui”, ne-a declarat Vitalie Busuioc. 

Amintim că 17 martie curent, angajaţii Procuraturii pentru Combarea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în cooperare cu ofiţerii SIS, l-au reţinut pe fostul deputat Iurie Bolboceanu în momentul transmiterii unor informații de interes național unui reprezentant al unui serviciu special străin, care activează sub acoperire diplomatică.

kkkkkkkkkkkkkkkkk La 19 martie Bolboceanu a fost pus sub învinuire pentru săvârșirea acțiunilor în dauna suveranității și securității de stat a Republicii Moldova, prin spionaj, infracțiune care prevede puşcărie de 12 la 20 ani.

Pe numele lui Bolboceanu a fost emis un mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.