Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție după ce dosarul lui Ilan Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău. Într-o postare pe Facebook ministrul accentuează că timp de 3 ani au avut loc doar tergiversări, iar examinarea în fond nici nu a început. Totodată, ministrul își exprimă speranța că la Curtea de Apel Chișinău nu se va repeta siatuația de la Cahul.

„Este bine că dezmățul de la Curtea de Apel Cahul în cazul dosarului Șor a luat sfârșit. Or, acolo sunt peste 3 ani de tergiversări inadmisibile și peste 60 de amânări, iar examinarea în fond practic nici nu a început. Pe de altă parte, decizia Curții Supreme de Justiție la fel ridică foarte multe semne de întrebare. Spun doar atât, fără a intra în prea multe detalii. Sper că măcar la Curtea de Apel Chișinău bătaia de joc de justiție care s-a produs la Cahul să nu se repete”, scrie Litvinenco. 

Amintim că, dosarul lui Ilan Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău, de la Curtea de Apel Cahul. Totodată, a fost menținută masura preventivă - arestul în privința lui Ilan Șor și anunțarea în căutare. O hotărâre în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție, care a admis cerea avocaților lui Ilan Șor. Încheierea CSJ este irevocabilă.