Fostul deputat PD, Iurie Bolboceanu a primit arest pentru un termen de 30 de zile după ce acesta a fost reținut vineri în flagrant în cadrul unei întâlniri cu un agent rus sub acoperire.

Documentarea acestui caz a durat aproximativ 7 luni și a fost constatat caracterul secret al întâlnirilor dintre Iurie Bolboceanu cu un ofițer sub acoperire din altă țară. Bolboceanu colecta informații atât din sfera politicului, cât și date de la experți economici sau specialiști în politi pe diferite domenii. Busuioc a mai spus că fostul deputat a colaborat anterior și cu predecesori ai respectivului agent sub acoperire - atașat al unei misiuni diplomatice acreditată la Chișinău.

Procurorul de caz a adăugat că ulterior la domiciliul fostului deputat au fost efectuate percheziții unde a fost găsit un telefon mobil destinat discuțiilor în secret cu acel agent sub acoperire. De asemenea au fost găsiți 23 de mii de dolari, bani care ar fi fost obținuți drept remunerare pentru informațiile divulgate.

Ex-demnitarul a fost reţinut pentru 72 de ore. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea pentru comiterea infracţiunii pentru trădare de partie, riscă o pedeapasă de la 12 la 20 de ani de închisoare.

Știrea se actualizează ...