Președintele Parlamentului Andrian Candu susține că nu îl surprinde faptul că fostul deputat PD Iurie Bolboceanu a fost reținut sub acuzația de spionaj și trădare de patrie.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, speackerul Candu a fost întrebat de presă dacă cunoaște despre reținerea fostului deputat Iurie Bolboceanu și cum comentează acest lucru. Președintele Parlamentului a declarat că el cunoaște multe lucruri ce țin în special de secretul de stat, acest lucru rezultând din atribuțiile funcției pe care o deține și totodată că nu îl surprinde faptul că Bolboceanu a fost reținut.

„Prin funcția pe care o dețin, cunosc foarte multe informații, inclusiv ce țin de secretul de stat. Pe mine, personal, nimic nu mă surprinde, luând în considerare ceea ce cunosc. Dar haideți să-i lăsăm pe cei care sunt responsabili de reținerea din week-end. Înțeleg că a fost anunțat azi conferința de presă. Așa că haideți să-i lăsăm pe ei să spună ce au de spus”, a declarat pentru presă Candu.  

Amintim că vineri seara fostul deputat PD Iurie Bolboceanu a fost reținut sub acuzația de spionaj și trădare de patrie. Bolboceanu a fost arestat vineri seara după mai multe percheziţii efectuate în casa fostului deputat. Bolboceanu ar fi avut contacte cu adjunctul atașatului militar din Ambasada Federației Ruse în Moldova, Alexandr Grudin căruia i-ar fi transmis unele informații.