Mai multe persoane, invitate la o nuntă, s-au luat la bătaie, iar proprietarul localului unde avea loc evenimentul, pentru a calma spiritele a tras mai multe focuri de armă. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 23:00, în localitatea Step Soci, din raionul Orhei.

Potrivit datelor preliminare, totul ar fi pornit după ce unul dintre invitații la nuntă s-ar fi luat la ceartă cu socrii săi. Cearta dintre ginere și socru a degenerat într-o bătaie în care s-au implicat și alți nuntași pe malul lacului.

Proprietarul localului unde avea loc nunta, el fiind și cel care asigură paza, ar fi intervenit pentru calma spiritele și a aplana conflictul, dar a fost pus la pământ de unul dintre nuntași și amenințat cu o armă.

Speriat, bărbatul de 38 de ani, s-a eliberat din mâinile nuntașilor, a luat un pistol de model Baikal și a efectuat patru împușcături în aer, iar buclucașii și-au pierdut urma în întuneric.

La fața locului a intervenit poliția, însă nu a mai găsit niciunul dintre scandalagii.

Ulterior, oamenii legii au auzit încă două focuri de armă în întuneric și au somat pistolar să predea arma. Acesta s-a dovedit a fi proprietarul localului care s-a conformat cu solicitarea polițiștilor. Bărbatul le-ar fi declarat că cele două focuri de armă, pentru că a auzit lătratul câinilor și a crezut că sunt nuntașii care vor să-l bată.

Dânsul deținea arma legal, dar chiar și așa a fost escortat la IP Orhei pentru a fi audiat. În urma conflictului, nu au fost înregistrate victime.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.