R. Moldova nu va atinge pragul de 70% de persoane vaccinate împotriva COVID-19 până la sfârșitul lunii noiembrie. Despre aceasta a anunțat coordonatoarea campaniei de imunizare Ninel Revenco.

„În situația creată, vreau să menționez că acea țintă de 70% de total vaccinați în R. Moldova până la sfârșitul lunii noiembrie nu o vom atinge”, a anunțat Revenco. 

Potrivit specialistei, cel mai probabil, la momentul dat, numărul persoanelor vaccinate a scăzut deoarece este perioada estivală, lumea este în concedii sau din alte motive.

Ninel Revenco a venit cu un mesaj către medicii de familii, către asistenți medicali, să intensifice acțiunile de informare și vaccinare și să fie mai insistenți către cetățeni ca ei să meargă la vaccinare. Aceasta a mai subliniat că este necesară vaccinarea personalului din domeniul Educației pentru ca procesul educațional la 1 septembrie să înceapă în siguranță.

Coordonatoarea campaniei de imunizare a mai remarcat faptul că se atestă o creștere semnificativă de cazuri pozitive în rândul tinerilor.

„Fără imunizare și respectarea mărusilor epidemice nu vom reveni la viața normală”, a conchis Ninel Revenco. 

Până la moment, în R. Moldova au fost administrate 1 103 335 doze de vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit vaccinare.gov.md

În luna mai a anului curent, premierul interimar Aureliu Ciocoi anunța că autoritățile își propun ca până la sfârșitul anului curent să fie atins obiectivul de imunizare a 70% din populația generală.