La 31 iulie, o femeie a solicitat intervenția polițiștilor sec. Buiucani, comunicând că în timp ce se deplasa spre domiciliu, în or. Durlești, a fost agresată și deposedată de portmoneul în care avea actele de identitate și telefonul mobil.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani și grupa specializată pe jafuri. Victima, o femeie de 38 de ani, a declarat polițiștilor că a mers la magazin, iar când se deplasa spre domiciliu, o persoană necunoscută s-a apropiat pe la spate, a agresat-o și, în mod deschis, i-a sustras portmoneul, după care a plecat într-o direcție necunoscută. Prejudiciul   cauzat victimei a fost estimat la 1 000 lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus acțiuni speciale întru identificarea și reținerea suspectului. Totodată, au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul cum suspectul urmărește victima.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație, suspectul a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 46 de ani, originar din r-nul Glodeni, iar în cadrul acțiunilor procesual penale el și-a recunoscut vina comunicând că era sub influența alcoolului când a comis infracțiunea.

Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru jaf. Pentru fapta comisă el riscă închisoare de la 5 la 7 ani.