PCCOCS a venit cu un șir de precizări în legătură cu secvențele video prezentate de Jurnal TV, care ar fi fost sutrase dintr-un calculator ridicat în urma perchezițiilor la „ferma de trolli” a lui Platon.

Procuratura susține că „în cadrul percheziției la fața locului nu au fost ridicate calculatoare, ci doar două telefoane mobile, care, conform procedurilor legale, au fost transmise pentru efectuarea constatărilor tehnico-științifice”, iar „până la această etapă, rezultatele acestor expertize nu au fost prezentate de instituția responsabilă, solicitată de către procurori”.
 
Totodată, Procuratura susține că „nu a identificat în activitatea proprie și probatoriul acumulat temeiuri de a se autosesiza asupra vreunei fapte infracționale, decât cele investigate conform legii”.
 
În același timp, PCCOCS menționează că „până la moment, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare cu privire la pretinsa denigrare a imaginii, ce ar rezulta inclusiv din trucarea unor date în ajunul alegerilor parlamentare din iulie curent”.
 
Investigațiile pe dosarul inviolabilității vieții personale a judecătorului continuă, inclusiv prin prisma violării de domiciliu și pregătirii infracțiunii de șantaj. La această etapă, pe dosar sunt șase persoane plasate în arest preventiv. Procuratura va informa suplimentar despre avansarea investigațiilor pe dosar.

Amintim că Jurnal TV a intrat în posesia unor imagini în care Ilan Șor apare într-un video cu o persoană, care ar fi Maia Sandu, însă care este adăugată în video cu ajutorul montajului. Potrivit jurnaliștilor, imaginile respective ar fi fost găsite pe un calculator ridicat în urma perchezițiilor SIS și PCCOCS la „ferma de trolli” a lui Platon.

Detalii: VIDEO // Tentativa ratată a lui Platon de a o compromite pe Maia Sandu

Detalii: (FOTO) // SIS a deconspirat „ferma de trolli” a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon

Citiți și: Reacția lui Ilan Șor la imaginile video pe care le-ar fi pregătit Platon pentru a o compromite pe Maia Sandu