În cadrul operațiunii MAC-2021, angajații Inspectoratului de poliție Orhei, în urma măsurilor speciale de investigație desfășurate, au depistat în grădina unui locuitor în vârstă de 60 de ani din satul Chiperceni, raionul Orhei, mai multe plante de cânepă.

Plantele erau îngrijite de către bărbat.
 
Astfel, la 04 august curent, în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul figurantului, au fost depistate și ridicate 13 plante asemănătoare celor de cânepă, crescute și îngrijite în grădina gospodăriei, aproximativ 2,9 kg de masă vegetală de culoare verde uscată asemănătoare cu marijuana, 9 plante deja extrase din sol puse la uscat, o lulea fabricată artizanal destinată consumului de marijuana prin inhalare.
Toate plantele depistate de forțele de ordine, au fost smulse, ridicate și îndreptate la CTC-EJ al IGP, pentru a fi supuse expertizei specializate iar ulterior vor fi nimicite”.
 
Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, acesta riscă se pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.