O campanie de informare și sensibilizare a populației din mediul rural privind importanța și beneficiile vaccinării anti-COVID-19, cu sloganul „Vaccinează-te pentru ca viața să revină la normal”, va fi lansată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, miercuri, 4 august. Acțiunile din cadrul campaniei de vaccinare vor începe în raionul Anenii Noi, transmite IPN.

Potrivit secretarului de stat la MSMPS, Denis Cernelea, scopul campaniei este de a ajunge în fiecare localitate rurală, prioritar în satele cu o rată de acoperire a vaccinării mai scăzută.

Specialiștii în sănătate vor merge din casă în casă și vor informa oamenii despre vaccin, vaccinare, beneficii și riscuri.

Pe parcursul mai multor luni, echipele mobile prin intermediul „autocarului sănătății” vor ajunge în 24 de raioane pentru a crește nivelul de conștientizare și înțelegere a populației cu privire la vaccinare .

În cadrul aceleiași campanii, vor fi lansate două spoturi video informative cu privire la vaccinare.

Campania este realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Până acum, în Republica Moldova au fost administrate peste 1 051 mii de doze de vaccin. Peste 616 mii de persoane sunt vaccinate cu prima doză, ceea ce constittuie peste 18%, iar cu două doze de vaccin peste 500 de mii de persoane.