Cooperarea Republicii Moldova cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), prioritățile de mandat, precum și asistența în combaterea consecințelor pandemiei de covid-19 au constituit subiectele principale ale discuției secretarului de stat Gheorghe Leucă cu Miljana Grbic, care recent a fost desemnată în calitate de reprezentant al OMS în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii oficialii au trecut în revistă stadiul actual al colaborării Republicii Moldova cu echipa OMS și au efectuat un schimb de opinii asupra priorităților parteneriatului pentru viitor. În context, Gheorghe Leucă a apreciat înalt participarea activă și sprijinul substanțial al organizației în prevenirea și controlul pandemiei covid-19.

Oficialii au agreat asupra necesității menținerii unui cadru permanent de comunicare pentru consolidarea eforturilor de răspuns imediat și de lungă durată la consecințele cauzate de situația pandemică, sporirea asistenței pentru sistemul medical și avansarea în procesul de imunizare a populației.

Secretarul de stat Gheorghe Leucă i-a urat succes noului reprezentant al OMS în Republica Moldova în exercitarea mandatului de înaltă responsabilitate și a asigurat-o de deschiderea și disponibilitatea autorităților naționale în parcursul de reformare și modernizare a sistemului de sănătate din țara noastră.