„Hai la şcoală în siguranţă!” este genericul unui nou maraton de vaccinare destinat cadrelor didactice. Astfel, la maraton au avut posibilitate să se vaccineze profesori, educatori şi angajaţi auxiliari de la instituţiile de învăţământ, dar şi toţi doritorii care doresc să se protejeze de COVID-19, transmite TRM.

Timp de o oră la Centru municipal de vaccinare, care se află în incinta Academiei de Studii Economice din rândul cadrelor didactice a venit pentru a se imuniza şi Lavric Angela, care activează în calitate de profesor de muzică la Centrul de Creaţie pentru Copii ”Ghiocel” din capitală.

„Trebuie să contactez cu copiii şi  trebuie să mă apropii foarte mult de copil ca să le explic, cum să ţină mâinile pe instrumente, de exemplu. La noi aproape toţi s-au vaccinat. Trebuie să ne vaccinăm, eu foarte tare m-am temut, dar totuşi m-am gândit că trebuie să fac acest lucru”.

„Maratonul în cadrul Centrului de vaccinare a început de ieri. S-au vaccinat peste 160 de persoane dintre care 30 sunt cadre didactice. Numărul de persoane vaccinate în cadrul Centrului municipal de vaccinare, în ultima perioadă, este în creştere, deoarece sunt mai multe vaccinuri în stoc”, susţine Cristina Boclinca, şefa Centrului municipal de vaccinare.

La maraton au avut posibilitate să se imunizeze toţi doritorii. Aceştia susţin că au venit să se vaccineze pentru că le pasă de viaţa lor, dar şi a celor din jur.

„Am fost bolnav în decembrie şi acum dacă vin alte tulpini stau cu grijă, mai bine mă vaccinez şi aşteptăm. A trecut aproape jumătate de an şi cred că imunitatea a scăzut şi anticorpii tot mai puţini sunt”;

„M-am decis mai mult pentru binele nostrum, al tuturor, ca să stopăm răspândirea pandemiei. Am fost anunţaţi că la nivel global cât şi în fiecare instituţie să fie cel puţin 70% vaccinaţi şi asta tot ar fi o motivare pentru vaccinare”;

„Eu consider că trebuie să ne vaccinăm. Dacă ne vaccinăm atunci suntem mai protejaţi. Eu personal am îndemnat şi părinţii, rudele să se imunizeze”;

La Centrul municipal de vaccinare sunt disponibile vaccinurile Pfizer, Johnson&Johnson, AstraZeneca şi Sinofarm. Acesta activează  zilnic, în intervalul orelor 08:00-17:00.