Fostul șef al IGP și ex-ministrul apărării Alexandru Pînzari a venit cu o reacție după ce astăzi dimineață a fost reținut. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, transmis prin intermediul familiei sale, Pînzari subliniază că răspunde de fiecare acțiune a sa și esteresponsabil doar de ceea ce a făcut.

„După ceea ce s-a întâmplat astăzi, este necesar să vin cu acest mesaj prin intermediul familiei mele.
Un citat spune că: Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni.
Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis.
La final vreau să spun următoarele:
Sunt lucruri despre care nu se vorbește! Știu ce am oferit Republicii Moldova prin serviciul meu, sau prin lupta mea cu arma în mână pentru integritatea teritorială, și nimeni nu știe mai bine istoria mea și a altor ofițeri, decât cei cu care cot la cot am luptat cu criminalitatea.
Mulțumesc celor care sunt acum alături de familia mea”, se arată în mesajul lui Pînzari. 

Amintim că, ex-ministrul apărării, Alexandru Pînzari, a fost reținut de ofițerii SIS și procurori, după ce în această dimineață au avut loc percheziții la domiciliul său.

Detalii: UPDATE // PCCOCS, despre reținerea în dosarul „Damir”: A fost reținută o persoană ce „ocupa funcții de conducere în cadrul IGP al MAI”