(UPDATE) Procuratura confirmă perchezițiile în automobilul și domiciliul a lui Alexandru Pînzari în această dimineață. Deși aceștia nu dau numele persoanei, procurorii menționează că este vorba de un bănuit care „ocupa funcții de conducere în cadrul IGP al MAI”.

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului. Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive. Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, se meționează în comunicat.

Știrea inițială!

Ex-ministrul apărării, Alexandru Pînzari, a fost reținut de ofițerii SIS și procurori, după ce în această dimineață au avut loc percheziții la domiciliul său, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit surselor, dânsul ar fi fost reținut în dosarul în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful Ip Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei Direcții 5 a INI.

În acea perioadă, Pînzari deținea funcția de șef al IGP.