Regia Transport Electric Chișinău a anunțat că, în perioada caniculară, troleibuzele vor fi asigurate cu apă potabilă, care va fi oferită la solicitare pasagerilor, transmite MOLDPRES.

Măsura luată de oficialii municipali vine în sprijinul călătorilor. Temperaturile ridicate din ultimele zile creează disconfort termic sporit pentru activitățile cotidiene și pot provoca probleme de sănătate.

Apa potabilă poate fi solicitată în timpul călătoriei de la personalul aflat la linie - taxatoare ori șofer, sau la stația terminus a mijlocului de transport.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de caniculă pentru zilele de  28 iulie-1 august. În această perioadă, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge +35°C.

În condiții de temperaturi ridicate ale aerului, specialiștii îndeamnă populația să evite aflarea îndelungată la soare, în special între orele 11:00-17:00 și să se hidrateze corespunzător. În același timp, cetățenii sunt sfătuiți să evite efortul fizic și să îmbrace haine din țesături naturale care asigură o mai bună ventilare a corpului.