Fostul deputat, președintele Comisiei de anchetă „Laundromat”, Inga Grigoriu, a depus o sesizare în adresa Consiliului Superior al Procurorilor prin care cere desemnarea a unui procuror pentru examinarea „acțiunilor ilegale” ale Procurorului General Alexandr Stoianoglo în procesul de renunțare la învinuire în privința condamnatului Veaceslav Platon. Mai exact, fosta parlamentară susține că anume Stoianoglo a fost cel care a organizat și dirijat acțiunile procurorilor care, în cadrul ședinței de judecată, au renunțat la învinuirile aduse controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Inga Grigoriu menționează că Procuratura nu avea niciun drept legal să renunțe la învinuirile aduse lui Platon, și asta pentru că „Codul de procedură penală prevede expres că se renunță la învinurea adusă anume inculpatului, dar nu în cazul unui condamnat”.

În caz contrar suntem în situația când procurorul printr-o ordonanță de renunțare la învinuire desconsidera cele constatate printr-o hotărâre judecătorească definitivă, care este considerată ca o expresie a adevărului”, a precizat ea.

În acest sens, Inga Grigoriu susține că Stoianoglo ar putea fi atras la răspundere penală pentru „excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu”.

Potrivit ex-parlamentarului, prin acțiunile intenționate ale Procurorului General Alexandr Stoiangolo au fost aduse prejudicii:

- în proporții deosebit de mari bugetului de stat, care va suporta cheltueli privind restituirea banilor incasați de la Veaceslav Platon în valoare de 869 224 839,76 lei.
- în proporții deosebit de mari persoanei juridice „Banca de Economii” S.A. în proces de lichidare, care își va majora debitul cu 869 224 839,76 lei în rezultatul restituirii banilor incasați de la Veaceslav Platon.