În centrul Chișinăului, au început lucrările de amenajare a unei parcări publice, pe str. Ismail, 27, cu peste 100 de locuri, transmite IPN.

Ion Ceban, primarul general al capitalei, a scris pe pagina sa de Facebook că lucrările au loc „pe terenul municipalităţii, unde anterior era amplasată o parcare ilegală”. Sunt efectuate lucrări silvotehnice. Totodată, a fost decapat un strat de pământ şi pregătit terenul pentru aşternerea învelişului de pietriş. Ulterior, parcarea va fi asfaltată şi va fi aplicat marcajul rutier.

În curând, vor începe lucrările de amenajare şi a parcării de vizavi, de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 3. „Amintesc că în proces de lucru este şi parcarea automată cu 4 niveluri care urmează să fie amenajată în centrul capitalei. Două parcări sunt amenajate în preajma parcului La Izvor. Una, chiar la intrarea centrală în parc este deja funcțională, alta în curând va fi amenajată și va avea o capacitate de circa 400 de locuri și este amplasată pe strada Ghidighici, în preajma stadioanelor construite în parc. Alte parcări sunt amenajate lângă parcul Dendrariu, lângă parcul Alunelul și parcul Sarmizegetusa din sectorul Botanica”, a precizat primarul.