Mirosul insuportabil din Capitală nu vine de la Stația de Epurare: e din cauza că mai mulţi agenţi economici au deversat deşeuri în Bâc fără să le fi procesat în prealabil.

Despre acest lucru a anunțat șefa „Apă-Canal”, Veronica Herța, care a menționat - în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei - că au fost efectuate mai multe verificări, stabiulindu-se că mirosul nu vine de la Stația de Epurare. 

„Mirosul se datorează din cauza că sunt deversate deșeuri de către unii agenți economiici în râul Bâc. Din câte cunosc, acești agenți economici au și stații de pre-epurare, dar nu le utilizează”, a declarat Herța. 

Și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat că în curând agenții economici vor fi depistați iar autoritățile vor întreprinde măsuri pentru sancţionarea lor.

„Nu iau toate măsurile necesare pentru deversarea deșeurilor și poluează râul. Noi o să-i găsim, până la urmă. Vina despre miros cade în capul Primăriei și al Stației de Epurare, deși, în realitate, nu este așa”, a declarat primarul.