Pe plaja zonei de odihnă Zatoka, Ucraina, a avut loc o bătaie la care a participat și viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin. Video-ul cu acest incident a fost publicat aseară, 24 iulie curent, pe un cont de pe o rețea de socializare „Odessa, așa cum este ea”. Adjunctul primarului a explicat că, de fapt, nu el a fost inițiatorul conflictului și a încercat doar să despartă bătăușii, scrie realitatea.md, citând presa locală.

Conflictul ar fi apărut din cauza că malul bazei „Automobilist” a fost curățat de alge. Tractorul le-ar fi întins de-a lungul plajei, iar persoanelor care se odihneau acolo nu le-a plăcut asta. Nemulțumirea i-a făcut pe unii să schimbe niște replici tăioase, care au degenerat într-o bătaie cu implicarea angajaților bazei și turiștilor.

Cineva din martori a solicitat să fie chemată poliția la fața locului.

Momentul a fost filmat și astfel a fost surprins și viceprimarul de Bălți, care de fapt ar deține baza „Automobilist”.

Nicolai Grigorișin, aflat în concediu, a confirmat că a avut loc un asemenea conflict. „Ei nu au arătat asta, dar noi am scos 30 de tone de alge. Autoritățile locale nu întreprind nimic, iar oamenii se înecau în ele. Am chemat echipament și am început să le scoatem. Niște oameni în stare de ebrietate din baza vecină s-au agățat de angajatori, pentru că nu le plăcea mirosul acestor alge”.

„Eu m-am implicat, astfel încât conflictul să nu degenereze. Pe de o parte erau cetățeni moldoveni, pe altă parte – ucraineni. Am rezolvat totul. După care a intervenit și poliția. Cei care au inițiat totul au fost escortați undeva. Ce s-a întâmplat cu ei mai departe, nu știu”, a mai povestit Nicolai Grigorișin.